ללכת לים?!
הוא מסוכן, הוא מלוכלך, יש בו מדוזות, יש מערבולות, תמיד חלק מהחול חוזר איתנו הביתה, יש דגים נשכנים, צפים בו שאריות של פסולת, זפת נדבק לכפות הרגלים, על החוף דוחק בלתי נסבל, רעש, כדורים נוחתים על ראשנו, מסע עינויים לסחוב את העגלה הסנדוויצ'ים והזאטוטים, משלמים על מעט צל אבל הפלא ופלא, עדין אנחנו נוהרים לחוף ולים.
מה הסיבה? איזו רגשות מביאים אותנו לשם שוב ושוב? מה מפצה אותנו על כל האי נוחות ואפשר לומר אפילו סבל?
מנקודת מבט של פנג שואי היקום והעולם שלנו בפרט כישות שואף להתאזן. אם במקרו וגם במיקרו. אם אביא הקבלה מעולם הטעם זה דומה לאהבה שלנו לשילובים של חמוץ מתוק, מלוח מתוק, חמוץ ומלוח, וכן הלאה שילובים של מיני הטעמים.
מה המשמעות של הים – יסוד המים. יסוד המים הינו במהותו הראשונית YIN* שהוא המשלים או ההפכי ל *YANG , הראשון הוא השקט, המכיל, העמוק, היורד והשני הוא הגועש, המפיץ, הגבוה והעולה. המים הם כמו מי השפיר המכילים את העובר. יסוד המים נחשב ל"ראשון" במעגל האלמנטים. הוא מסמל את ההישרדות שלנו.
אנו חיים במדינה מאד יאנגית. אלה חיים של המון תנועה, הרבה "אקשן", עשייה, יצירתיות, מלחמתיות, חום, אור, צפיפות, תחרות, חברתיות, בילויים, סקרנות, המצאות.
המים הם היפוך מסוים של כל אלה. ומשום כך אנו זקוקים לים ולמים.
בהיותי מטפלת בזן שיאצו כבר מזמן התוודעתי לטיפול בשם ווטסו. זוהי שיטה טיפולית שפותחה על ידי מטפל שיאצו. הוא ניסה את טיפולי השיאצו במים ופיתח את הטיפולים לכדי סגנון מיוחד. טיפול הווטסו מתבצע בבריכה, ע"י מטפל מוסמך האוחז את המטופל מערסל ומניע אותו במים בדרך מאד הרמונית ומרגיעה. באחת החופשות המשפחתיות של השבט שלנו, ארגנתי לכולם טיפול ווטסו. כולנו כולל אני, יצאנו מהבריכה מעופפים כמסוממים בשלווה ואושר.
הבעיה היחידה עם טיפולי ווטסו שהם עולים כ 300 ש"ח, ולכן כולנו מגיעים לים שעדין אפשר למצוא בו פיסות חינמיות עבורנו.
אנו מוצאים בים שריד לעולם העוברי שלנו, את הקרירות ההפכית לשמש הקופחת. את הצבע הכחול המשלים לאור הצהוב הדוקר בעיניים. את תחושת הציפה במים לעומת כל החיכוך שיש בהתנהלות שלנו היום יומית. נהימת הגלים היא מקור למדיטציה, התנתקות מהרעשים הדוחקים והמטרידים.
כפי שציינתי, המים הם היסוד הראשון במעגל השלבים ע"פ הפילוסופיה שעליה מושתתת הרפואה הסינית, השיאצו וגם עולם הפנג שואי. בצמד המילים פנג שואי משמעותו המילולית של "שואי" היא מים.
אם המים מתקשרים אל ההישרדות שלנו אזי ההקשרים של מים הם גם לאברי הגוף המכילים מים ואלה המטהרים את נוזלי הגוף למשל הכליות ומערכת הרבייה. כמו כן המים מתקשרים עם עולם הרגש. כל המונחים שאנו משתמשים בהם בהקשר של מים נכונים כסמל לעולמות רבים: לשתות, לרוות, לטבוע, לצלול, מעמקים, זרימה.
ניקח לדוגמה את המילה האחרונה: זרימה . אם אחפש אסוציאציות למילה אקבל בין השאר את המילים והנושאים הבאים:
לזרום עם המצב, (לא להתנגד) זרימת הנחלים, תזרים מזומנים, (ועוד מונחים מעולם הכספים) זירמה (שהיא פליטת הזרע), ללכת עם הזרם (להיות עם המקובל), טרם מצאתי את התרגום ל- streaming מעולם האינטרנט, אשר משמעותו צפייה בשטף, וכן התנועה הזורמת בכבישים.
מכך אנו רואים איך המהות של יסוד המים משפיעה על חיינו ונגענו רק בקצה הקרחון (שגם הוא מים אך קפואים...)
כאשר אני מזהה בבית שאני מייעצת בו אי איזון שקשור במים, אני רוצה ראשית להבין אם מדובר בעודף או חסר ולפי זה אדע האם להמליץ לאדם להכניס יותר "מים" לחייו או פחות. גם על פי המפה האישית שלו אפשר לראות זאת.
צריך יותר מים?
ללכת לים. לשחות. למלא את הארון בבגדים לבנים כחולים ובכול גווני הים והשמיים. לשתות, כפי שמומלץ ואף קצת יותר. לחיות בקרבת נחל או אגם. ללמוד ולהעמיק חקר בדבר. לעבור מסע נפשי רגשי ולהכיר את האני הפנימי ביותר. ליצור בהירות בחיים.
צריך פחות מים?
להתחמם. להתייבש. לחיות במקום מואר. על הקרקע. לקחת חיית מחמד. לטפל בפחדים ולהתמודד איתם עם מישהו. לבדוק שאין נזילות בצנרת הביתית. לגנן ולשתול צמחים. ליצור יציבות בחיים. לטפל במישהו. ללבוש בגדים ירוקים. לטייל ביער ובטבע.
שנה טובה לכל בית ישראל ולעולם כולו ! (תודה לרב דוד לזר על התוספת)
אני מאחלת לכם בתים יפים, מיטיבים, המאזנים את חייכם, שתהיו:
"כעץ שתול על פלגי מים אשר פריו יתן בעתו ועלהו לא יבול וכל אשר יעשה יצליח". (תהילים פרק א', ג')
*YIN - YANG מושגים בסינית העוסקים ביחסיות ובקצוות של תכונות ומצבים.
עוד על המושג "יין-יאנג" במאמרים נוספים באתר.
נתי גיל פוגל פנג שואי. יעוץ עיצוב תכנון, סדנאות והרצאות http://www.natifengshui.co.il/ 054-225.2210 2252210@gmail.com